Danas nije dan za cveće i čokolade. Danas je dan za razgovore. A za razgovor je uvek potrebno – dvoje.

Umesto osmomartovskog prazničnog pakovanja, Coca-Cola Srbija rešila je da ovaj dijalog pokrene alarmirajući na razliku u platama za iste pozicije između muškaraca i žena u Srbiji koja iznosi do 16%.

Kako su to uradili? Pa, na ovaj dan, smanjili su mililitražu svojih proizvoda za 16%. Čudno? Jeste, baš kao i razlika koja postoji.

Budimo = Coca Cola

Cilj kampanje je dizanje svesti o problemu sa kojim se žene susreću na radnom mestu u Srbiji, nejednakosti u platama za iste pozicije, kao i osnaživanje žena ali i muškaraca da pričaju o ovom problemu kako rodne razlike više nikad ne bi bile razlog diskriminacije pri zapošljavanju.

Glavna poruka kampanje je „Budimo =“, uz verziju na engleskom #fillinthegap. Manifest možete videti ovde.

Pored podizanja svesti o ovom problemu, u okviru projekta Budimo = sprovešće niz aktivnosti. Udružili su se sa Privrednom komorom Srbije i odlučili da podrže Sektor ženskog preduzetništva u okviru PKS. Coca-Cola će donirati sredstva za programe edukacije za žene preduzetnice.

Radionice imaju za cilj da unaprede žensko preduzetništvo, promovišu međusobno umrežavanje, edukuju i promovišu korišćenje savremenih alata u poslovanju.

Ovo je, pored odluke grada Šapca da HPV vakcina bude finansirana iz gradskog budžeta i dostupna svim ženama koje žele da se zaštite – odličan osmomartovski „poklon“.

Ostaje pitanje: šta sprečava ostale da se pridruže ovim akcijama?

(Visited 20 times, 1 visits today)

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.