Jedan biograf velikih zvezda je tvrdio da ni u 50 ljudskih života ne bi stalo ono što je proživeo Erol Flin (1909-1959) za svojih 50 godina.  Iako se proslavio ulogom Robina Huda, u privatnom životu bio je sve, samo ne plemenit.

Erol Flin kao Robin Hud

1. Kada je bio klinac imao je fantastične rezultate u plivanju, ronjenju i naročito tenisu, u kome je bio juniorski prvak Australije i očekivalo se da učestvuje na Vimbldonu.

2. Međutim, posle neprekidnih tuča, izbačen je sa koledža, odlučio je da napusti porodicu, uprkos njihovom protivljenju, i da ode na Novu Gvineju gde je postao robovlasnik. Prvu verenicu, koja je imala 14 godina, kupio je na Novoj Gvineji za dve svinje.

Erol Flin kao dendi3. Bio je antisemita i simpatizer nacista; objavljena dokumenta FBI dokazuju da je ovaj Australijanac bio i nacistički špijun. Jedan od onih koji je uspeo da ga razotkrije bio je Keri Grant, koji je radio u to vreme za britansku obaveštajnu službu.

4. Pošto je bio veliki pustolov, shvatio je da će mu trebati mnogo više para. Kada je otišao da poseti oca u London dao je oglas u novinama da traži posao za glumca u kojem je napisao da je renomirani i iskusni australijski glumac.

Dobio je ponudu od lokalnog pozorišta, iako su honorari bili dobri to nije zadovoljilo njegovo maštanje o milionima.  I to mu se ostvarilo kada je upoznao na jednoj žurci direktora filmske kompanije W.B. Irvinga Ašera koga je sa svojim prepotentnim stavom i šarmom oborio sa nogu toliko da je ovaj odmah potpisao ugovor sa njim. Jedan od braće iz Warnera Brothers-a je tražio je da se on preseli u Ameriku, što je Flin naravno uradio.

Prvoga Robina Huda glumio je 1938. godine, a po njegovoj želji dobijao je 3600 dolara nedeljno što je danas u rangu sa mnogo većom cifrom.

5. Živeo je kao da nije u braku, iako se 3 puta ženio i imao četvoro dece – nikada nije mario za njih.

6. Osuđen je za silovanje maloletnice, ali zbog nedostatka dokaza je oslobođen. Nakon suđenja dočekalo ga je 2000 obožavateljki sa natpisom Uzmi mene, ja te neću tužiti.

7. Umro je sa 50 godina od ko zna kojih sve polnih bolesti, a ostale su mu dve neispunjene želje. Nije naučio da svira klavir i nije ispoštovana njegova poslednja želja da na nadgrobnom spomeniku piše: Ovde leži Erol Flin čovek koji je poje…sve što se kreće.

Piše: Bojan Uzelac, dvadesetšestogodišnji beogradski pisac, čija dela Ubod slobode i Đavolja igra i Statista možete pronaći u svim Vulkanovim knjižarama.

(Visited 87 times, 1 visits today)

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.