Do kraja ovogodišnjeg izdanja Musicology Barcaffè Sessions preostalo je još samo dva koncerta i sigurno dve najveće zvezde serijala: Gregori Porter 20. arila, a svega nekoliko dana kasnije i Meshell Ndegeocello, 26. aprila.

Gregori Porter je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu.

Gregori Porter
Gregori Porter

Od izlaska prvog albuma 2010. godine, Gregori je rastao i muzički i kao kantautor, te je, nakon što je bio nominovan za Gremi nagradu i za prvi i za drugi album, njegova karijera bila dodatno lansirana u visine nagradom za najbolji vokalni džez album na Gremi nagradama 2014. godine.

Ovu nagradu odneo je Liquid spirit, njegov treći album po redu, na kome je Porter većinski autor, a istu nagradu je odneo i ove godine za novi album Take me to the alley, prvi jazz album koji se probio na Britansku Top 5 listu ove decenije.

Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, pravljenom baš za njega, koju naziva svojim sigurnosnim ćebencetom.

Zbog velikog interesovanja, koncert ove jazz zvezde u sklopu Musicology Barcaffè Sessions serije koncerata, premešten je u Dom Sindikata.

Meshell Ndegeocello će zatvoriti koncertnu seriju Musicology Barcaffé Sessions nastupom u klubu Bitefartcafe, 26. aprila. Ova umetnica iz SAD proslavila se kao kantautor, vokal i basistkinja. Njena muzika obuhvata različite uticaje od fanka, preko soula, hip-hopa, regea, R&Ba, roka, pa do džeza, vešto spakovanih u 11 muzičkih izdanja.

Meshell Ndegeocello je prva žena koja se pojavila na naslovnicoj strani Bass Player magazina i jedna je od retkih muzičkih diva koja piše muziku, peva, svira bas i vodi bend.

Karte za oba koncerta se mogu pronaći na svim prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i putem online i print at home opcije.

(Visited 6 times, 1 visits today)

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.