Poslednje veče 10. Demofesta na banjalučkom Kastelu, 22. jula, donelo je nove rekorde festivala.

Mnogobrojni posetioci pozdravili su nove pobednike Demofestovog takmičenja za demo bendove – prvoplasiranu grupu Slonz iz Šapca, koja je osvojila snimanje i produkciju debitanskog albuma, drugoplasirani Tyger Lamb iz Zagreba, koji je nagrađen binskom opremom u vrednosti 2.000 evra i trećeplasirani Wolfram iz Novog Sada, koji je dobio binsku opremu u vrednosti 1.000 evra.

Demofest
Demofest

Urednik Beton bine Nikola Pejaković Kolja i bendovima koji su osvojili nagrade kaže:

„Mislio sam da će ideja o dvije scene biti malo komplikovana, ali smo uspjeli da to uredimo kako bi zaista dobro funkcionisala. Koncept je takav da urednik bine, a ove godine sam to bio ja, bira bendove po svom ukusu i za to nikome ne odgovara. Zbog toga je nova krv ušla u finale, što se vidjelo i što je najvažnija stvar koja se desila. Mislim da bi to trebalo sačuvati.“

Poslednje veče 10. Demofesta je bilo svojevrsna kulminacija burne desetogodišnje muzičke priče. Festival je u jednom periodu čak bio suočenog sa gašenjem, došlo je do pokretanja masovnih akcija za njegovo održavanje, nominacija za prestižna evropska festivalska priznanja i uvrštavanja na UNESCO listu projekata od posebnog značaja.

Tačka na najveći Demofest do sada stavljena je na centralnoj, Basstion bini, koja je ostala ispunjena do četiri časa ujutru, jer je publika uživala slušajući Rudimental DJ set. Simbolično, Rudimental, prvo ime ovogodišnjeg revijalnog programa, otvorio je nastup pjesmom Not Giving In, koja govori o upornosti, baš kao himna Demofesta.

Emotivno najsnažniji trenutak dogodio se na Basstion bini, kada su na nju stupili bendovi ZAA i M.O.R.T. i zajedno izveli pjesmu Ne odustajem, novu himnu Demofesta.

(Visited 13 times, 1 visits today)

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.