1Carstvo sunca (1987)

Kristijan Bejl, By Staff Sgt. Carlos Lazo – This Image was released by the United States Army with the ID 110227-A-6452C-413, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18944621

Već je prošlo trideset godina od kako se Kristijan Bejl pojavio na glumačkoj sceni, ali teško da bi iko prepoznao da dečak koji je 1987. godine glumio u filmu Mio u dalekoj zemlji igra psihopatu, Patrika Bejtmena, u filmu Američki psiho (2000).

Vreme ga je transformisalo iz dobrog glumca-dečaka u oskarovca izuzetno posvećenog svom poslu.

U medijima je najčešće opisivan kao svestran i talentovan glumac, o čemu govore mnogobrojne nagrade poput Oskara, Zlatnog globusa, nagrade Udruženja filmskih glumaca, nagrade po izboru kritičara, MTV nagrada, itd. Dobio je čak i status seks simbola, a časopis Tajm ga je uvrstio na listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

Izdvajamo deset njegovih uloga u kojima je opravdao poziv glumca kao i priznanja koje je dobio.

Kada ga je Stiven Spilberg izabrao za ulogu Džima Grejama, Bejl nije bio novajlija u svetu filma. Rođen u Velsu, pojavio se u filmu Tajanstvena Anastazija, a potom i u švedskoj fantaziji Mio u dalekoj zemlji. Ipak, ova uloga ostaje jedna od najboljih snimljenih izvođenja dečjeg glumca ikada.

Za ovaj nastup je dobio priznanje filmske kritike, uključujući i nagradu Nacionalnog odbora za recenziju filmova za najbolji nastup mladog glumca.

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here