1Carstvo sunca (1987)

Kristijan Bejl, By Staff Sgt. Carlos Lazo - This Image was released by the United States Army with the ID 110227-A-6452C-413, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18944621
Kristijan Bejl, By Staff Sgt. Carlos Lazo – This Image was released by the United States Army with the ID 110227-A-6452C-413, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18944621

Već je prošlo trideset godina od kako se Kristijan Bejl pojavio na glumačkoj sceni, ali teško da bi iko prepoznao da dečak koji je 1987. godine glumio u filmu Mio u dalekoj zemlji igra psihopatu, Patrika Bejtmena, u filmu Američki psiho (2000).

Vreme ga je transformisalo iz dobrog glumca-dečaka u oskarovca izuzetno posvećenog svom poslu.

U medijima je najčešće opisivan kao svestran i talentovan glumac, o čemu govore mnogobrojne nagrade poput Oskara, Zlatnog globusa, nagrade Udruženja filmskih glumaca, nagrade po izboru kritičara, MTV nagrada, itd. Dobio je čak i status seks simbola, a časopis Tajm ga je uvrstio na listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

Izdvajamo deset njegovih uloga u kojima je opravdao poziv glumca kao i priznanja koje je dobio.

Kada ga je Stiven Spilberg izabrao za ulogu Džima Grejama, Bejl nije bio novajlija u svetu filma. Rođen u Velsu, pojavio se u filmu Tajanstvena Anastazija, a potom i u švedskoj fantaziji Mio u dalekoj zemlji. Ipak, ova uloga ostaje jedna od najboljih snimljenih izvođenja dečjeg glumca ikada.

Za ovaj nastup je dobio priznanje filmske kritike, uključujući i nagradu Nacionalnog odbora za recenziju filmova za najbolji nastup mladog glumca.

1 KOMENTAR

  1. Fenomenalan glumac, koliko je samo transformacija prošao da bi odgovarao likovima, svaka čast, meni lično njegova omiljena uloga je iz filma Američki psiho.

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.