Beogradski bend Barka Dilo objavio je 3. oktobra na YouTube-u svoj prvi zvanični singl Nadja, praćen muzičkim spotom.

Pesma je zasnovana na ‘Nađi’ Andrea Bretona, a govori o slučajnosti, lutanju i traženju kaže frontmen benda, autor pesme i spota Nikola Radić. Video je snimljen u gradovima Trevu-Treginjek i Trelevern u Bretanji, a montažu potpisuju Vladimir Anastasijević i Dušan Hrecak (MakeIT Production).

Prvi singl Barke Dilo najavljuje njihov predstojeći album prvenac Karta slučaja, koji će se 5. novembra naći na svim većim onlajn servisima pod lejbelom Krokodil Records.

barka dilo nadja

Album sadrži deset autorskih pesama i snimljen je u pančevačkom studiju Krokodil, u produkciji Petra Stevanovića iz sastava Ljubičice. Milan Đorđević i Nikola Radić, autorski dvojac Barke Dilo, kažu da je centralna tema Karte slučaja putovanje, stvarno i simboličko, a svoje radove nazivaju modernom šansonom. Najveća inspiracija su im francuski kantautori (Serž Genzbur, Žak Brel), ali kao svoje uticaje navode i Lenarda Koena i Darka Rundeka, folk i džez.

barka dilo nadja

Cenjeni španski fotograf Ćema Mados ustupio je bendu prava na jednu svoju fotografiju koja će se naći na omotu ovog izdanja, dok će se na poleđini CD-a naći fotografija iz serije Made in India francuskog fotoreportera Žozefa Melena.

Beogradska promocija albuma i turneja u nekoliko gradova Srbije predviđene su za kraj novembra i decembar.

Linkovi :

Facebook stranica – https://www.facebook.com/BarkaDilo/

Instagram – https://www.instagram.com/barka.dilo/

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.