Ukoliko ste se nekada šetali Knez Mihailovom ulicom, sigurno ste naišli na veliki broj uličnih muzičara i izvođača. Da li ste se možda zapitali šta to navede čoveka da stane pred tolike prolaznike i izrazi se na svoj način?

Šta ljudi koji su tu da nam ulepšaju dan i izmame po koji osmeh imaju od toga?

Oni se debelo bogate. Ali čime, kada su njihove kutijice od sladoleda uvek do pola pune, i to sitnim novčanicama i kovanicama? Odgovor na to pitanje daće vam Predrag Stanković Peca, junak ovog kratkog dokumentarnog filma filma.

Po kojim pravilima života čovek treba da živi ? Lepo je to Bob Dilan rekao u stihovima svoje pesme It’s all right Ma koji glase :

Although the masters make the rules
For the wise men and the fools
I got nothing, Ma, to live up to.

Pecu vodi bunt.

On pokazuje da ne postoje pravila koja ljude mogu sprečiti da izađu na ulicu i da podele sa drugim ljudima ono što osećaju. Nema zakona koji će sprečiti širenje muzike, kulture i ljubavi kroz pesmu. Jedini način da čovek sačuva sebe je kroz umetnost. Ona stvara izraženu individu.

Slušajte muziku, čitajte knjige, gledajte filmove, idite u pozorište i ne dozvolite da ostanete ceo život samo jedan komad kamena, poručuje Peca.

Mi smo oni koji pišu pravila pridržavajući se moralnih normi i ljudskih zakona poput humanosti i ljubavi.

Piše: Boris Simić

(Visited 46 times, 1 visits today)

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.