Ljubitelji dobre pozorišne drame imaće priliku da u subotu, 25. marta uživaju u predstavi „3 zime“, u izvedbi čuvenog Gradskog ljubljanskog pozorišta MLG. Predstava, koju je režirala Barbara Hing Samobor, biće prikazana u Ateljeu 212 sa početkom u 20:00h.

tri zime
Iz predstave

Drama „3 zime“ prati radnju porodice Kos čiji su životi obeleženi prelomnim istorijskim događajima. Žene iz generacije u generaciju postaju sve nezavisnije i obrazovanije, i predstavljaju stožer porodice odolevajući teškim iskušenjima sa kojima se susreću. Njihova požrtvovanost, hrabrost i nesalomiva volja tokom celog komada ulivaju nadu i ublažavaju napetost da će do kraja ovog maestralnog dela radnja razviti u korist porodice Kos.

Istorijske i životne okolnosti koje prate porodicu Kos tokom tri zime 1945, 1990. i 2011. prestavljaju kolaž spoljašnjih i unutrašnjih dešavanja i refleksija su naših stvarnosti.

U predstavi igraju: Jana Zupančič, Sebastian Kavaca, Tjaša Železnik, Tina Potočnik Vrhovnik, Iva Krajnc Bagola, Jernej Gašperin, Uroš Smolej, Jete Ostan Vejrup, Domen Valič, Gregor Gruden, Eva Jasenovec i Mojca Funkl.

Protagonistkinja Jana Zupančič je za ulogu Maše Kos nagrađena Dnevnikovom nagradom 2016. godine i nagradom za najbolju glumicu Gavelinih večeri 2016, dok je sama predstava „3 zime“ doživela veliki uspeh u Londonu i u Zagrebu.

Autorka ove dirljive priče, Tena Štivičić, dobila je 2015. godine u Njujorku prestižnu nagradu Suzan Smit Blekburn (The Susan Smith Blackburn Prize), koja se dodeljuje najboljim dramatičarkama iz celog sveta koje pišu na engleskom jeziku.

Možete pogledati i trejler predstave:

Ne propustite sjajnu igru najpoznatijih glumaca Gradskog ljubljanskog pozorišta!

(Visited 24 times, 1 visits today)

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.