Wannabe-novinarka udružuje se sa čarobnjakom koji putuje kroz dimenzije, ali je zaglavio u našem svetu, lišen svojih magijskih moći. Ona odlučuje da mu pomogne da se vrati kući, tražeći u zamenu da napiše reportažu o njemu i tako se konačno domogne slave. Kada se otvori prolaz i Zemlju napadnu fantastična bića iz drugih dimenzija, Kim i Alar su prisiljeni da reše misteriju koja povezuje njihove svetove i sudbine.

„Riftwood Chronicles“ je web serija nastala kao spin-off „Portal“-a, kratkog filma fantastike o čarobnjaku Alaru, koji se, putujući kroz dimenzije, nađe na Zemlji i pokušava da se vrati na svoju planetu. Glavni ženski lik u filmu takođe je Kim, turistički agent, ali u seriji ona postaje pomoćnik novinara, koja dane provodi proveravajući tuđe tekstove, žudeći da i sama dođe u priliku da napiše nezaboravnu priču koja će je vinuti u neslućene visine novinarske profesije.

Serija počinje otvaranjem portala u pustoj uličici u centru Toronta, odakle Alar od Caer Caladh-a (koga tumači Tahmoh Penikett, poznat fanovima serije „Battlestar Galactica“) dospeva na njemu stran i nepoznati svet – planetu Zemlju.

Potpuno izgubljen, on pokušava da iskoristi svoje moći da baci teleport spell, ali uzalud. Fasciniran ovom novom dimenzijom, on kreće u potragu za „vladarskom palatom“ i sreće Kim (Erin Karpluk), koja je prilično sigurna da je Alar samo još jedan beskućnik koji je prekinuo terapiju.

Biće potrebno mnogo više od čarobnih ogrlica, čudovišta koja putuju kroz dimenzije, i mogućeg zatvora kako bi Kim shvatila da Alar zaista čarobnjak koji je izgubio magične moći usled mešanja magije i signala mobilnog telefona.

Pored glavnih, tu je i čitava plejada likova koja upotpunjuje doživljaj, kao što su Chantal, urednica i idol glavne junakinje, zatim Wes, koji dane provodi u dungeons&dragons svetu, Hrant, kolekcionar neobičnih stvari i drugi…

Riftwood Chronicles
Riftwood Chronicles

Prema rečima Jonathana Williamsa, autora ove web serije, jedna od glavnih tema je odnos tehnologije i magije, a čitava zabava nastaje kada neko iz srednjovekovnog sveta, gledajući naše moderno okruženje, ponovo otkriva magiju u stvarima koje mi uzimamo zdravo za gotovo. Takođe, tu je i odnos Kim i Alara, protkan upadicama i ciničnim komentarima, koji može otići na potpuno neočekivanu stranu.

Za sada, snimljeno je i na internet postavljeno prvih 8 epizoda (koje možete odgledati klikom na ovaj link), a u planu je snimanje pravih jednosatnih TV emisija u prvoj sezoni, jer materijala, kako autor tvrdi, ima za čitavih pet sezona! Zahvaljujući odlično odrađenoj postprodukciji (specijalni efekti, grafika, muzika), čini se da sve izgleda kao gotov projekat, ali činjenica je da je ekipi potrebno još puno podrške kako bi ova zanimljiva serija našla put i do šire publike.

„Riftwood Chronicles“ osvojio je nagradu za najbolju naučno-fantastičnu web seriju na „Baja Web Fest“-u 2015. godine, a ušao je u izbor za „ITV Fest“, „Miami Web Fest“ i „New York Television Festival’s Independent Pilot competition“, na kojem će se takmičiti sa ostvarenjima iz „više lige“.

Ukoliko vam se serija svidela, možete podržati njen dalji razvoj donacijom na Kickstarter-u ili kupiti online promotivne majice, pa čak i čitavu kolekciju na DVD.

Posetite Zabavište

(Visited 28 times, 1 visits today)

POSTAVI KOMENTAR

Upišite komentar!
Upišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.